Min idrettsbakgrunn

 • Aktiv utøver siste 15 år i enduro, motocross,  og «drop in» i Classic Racing
 • Fikk min første RR-lisens/Circuit Racing i 1988
 • 12 år som tidligere aktiv utøver i styrkeløft – kretsmesterskap og NM
 • Deltatt på Arctic Cat Racing School (snow cross) i Thief River Falls, USA
 • Lang erfaring som skadefri motorsyklist på vei
 • Personlig fartsrekord på motorsykkel er 300 km/t (lovlig)
 • Flere års erfaring som leder av Karmøy Motocrossklubb
 • Flere års erfaring som leder av styret i Helganes Motorsportsenter (MX, trial, enduro, ATV, bilcross, RC/radiostyrt, offroad-bil)
 • Erfaring fra verv i idrettsråd
 • Medlem av anleggsutvalget i NMF (2014 – d.d.)
 • Vara for 1. president motorsykkel i forbundsstyret, Anders Minken (2015 – d.d.)
 • Prosjektledelse og rådgivning for utvikling av flerbruks idrettsarena med Norges største samling av frivillige organisasjoner – se Fjord Motorpark
 • Gjennomført NMF-trener 2 kurs
 • Allsidig mosjonist i mange andre idretter
En sjelden luftig målgang for meg fra klubbløpet i motocross på Karmøy 2016

De siste 15 årene har jeg vært aktiv utøver i enduro og motocross, samt «drop-in-utøver» i classic roadracing. Jeg deltar i mosjonistklasser i ulike løp. Min opprinnelige idrettsbakgrunn startet 15 år tidligere som aktiv i styrkeløft med deltakelse i kretsmesterskap og NM. I tillegg til motorsykkelidrett er jeg allsidig mosjonist med off-pist alpint, telemark, kiting, terrengsykling, løpetrening, bueskyting, luftpistolsyting, med mer.

Fikk en restart på livet når jeg passerte 300 km/t på Hayabusa’n 😉

Mitt hjerte har likevel helt fra barndommen vært i motorsport og startet med min brors alt for store Husqvarna 250 2T på min bestemors jorder. I mangel på racingbaner var min Suzuki RG500 Gamma det nærmeste jeg kom «roadracing». Det ble noe turer til Sverige hvor jeg fikk tatt min første lisens i RR i 1988. I voksen alder fikk anledning til å arbeide i bransjen som adm. direktør i Erling Sande AS. Distributør for Suzuki motorsykler, båtmotorer og Artic Cat snøscooter (se yrkeskarriere for mer info). Da fikk jeg anledning til passere 300 km/t på Hayabusa’n på flyplassen på Geilo. Samt deltagelse på Arctic Cat sin Racing School i Thief River Fall og Shoot Out i Rocky Mountains med testkjøring av nye modeller fra alle snøscooterprodusentene (2001).

Fra scooter tur med gode venner i de svenske skoger (26.02.2006)

I min tid i bransjen for motorsykkel, båt og snøscooter møtte jeg motocross-legenden Roy Snellingen. Jeg trodde jeg kunne kjøre motorsykkel fra før, men Roy introduserte meg til ny verden full av kunnskap og erfaring. Da var det gjort. Min styrkeløfterkarriere var likevel over, og jeg fikk kick-start av min guttedrøm.

Stolte mottakere av hedersdiplom på MX-Camp Vågå 2009. Våga camp har betyd enormt mye for min mestring med motorsykkel. Mottoet er «aldri for seint å søke idrettsglede»!

Fra 2007 til 2011 var jeg leder eller nestleder i Karmøy Motocrossklubb fra 2007 til 2011. I denne perioden doblet klubben antall medlemmer til fra ca. 150 til 300, og er i dag blant de største motocrossklubbene i landet. Klubben ble også kåret til årets arrangør for gjennomføringen av Norgescup i Enduro. Jeg var også leder av banestyret i Helganes Motorsportsenter i flere år, som er arena for 5 ulike motorsportklubber: motocross/enduro, trial, offroad bil, bilcross og radiostyrt bil (RC). I 2014 var jeg medlem av Karmøy Idrettsråd.

Jeg har også tatt NMFs trener-2 utdannelse med Anders Minken og Roy Snellingen som hovedlærere. Dessverre fikk jeg aldri tatt eksamen p.g.a. familie og jobbsituasjon.

Fra 2014 har jeg vært medlem av anleggsutvalget i Norges Motorsportforbund (se også fanen «Fjord Motorpark»).

Fra 2015 ble jeg vara for 1. visepresident motorsykkel, Anders Minken. Anders er aldri borte fra et møte i forbundsstyret, men jeg har likevel fått deltatt 2-3 ganger. Det har gitt meg innsikt i flere forbedringsområder.

Andre tidligere verv som er idrettsrelatert er nestleder i Helsestudio- og Aerobicforbundet (Treningssenterforbundet) for mange år tilbake.